...

Paarden en bomen; berk

Berk

Paarden weten vaak heel goed wat goed voor ze is. Ondanks dat het van mij eigenlijk niet mag, snoepen mijn paarden regelmatig van de bomen en planten in mijn tuin dus ook van de berk. Door het “natuurlijk snoeien” van de bomen ziet mijn tuin er niet zo mooi strak en netjes uit als ik zou willen. Maar daarentegen zijn mijn paarden op dit moment wel gelukkig, rond en gezond.

Een van de bomen die het regelmatig moet ontgelden is de berk. De gracieuze zilveren verschijning van de boom verklaart waarom deze ook wel heilig boom wordt genoemd. De berk is de boom van de harmonie, als je naar de blaadjes kijkt zie je een mooie harmonieuze driehoek die staat voor evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.

berk berken paarden

Berkebladeren staan bekend om hun zuiverende werking en hun vermogen om vocht af te drijven. Ze ondersteunen de nieren bij het afvoeren van overtollig vocht en gifstoffen. Dit maakt berkebladeren ideaal om te gebruiken tijdens een voorjaarsdetox voor je paard.

Berkebladeren kunnen gedroogd worden gegeven, met een dosering van 20-30 gram per dag.
Ook kan je een aftreksel maken door de bladeren te laten trekken in heet water en dit aan het paard te geven als drinkwater.

Berkebladeren kunnen goed gebruikt worden in combinatie met andere detoxkruiden, vooral tijdens de lente of na een periode van zwaardere belasting van het lichaam, zoals na medicatie of ziekte.

Bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking Berk

Door de bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking is de berk goed in te zetten bij;
– pijn
– ontstekingen
– insuline resistentie
– gewrichtsproblemen
– ontgiften van bloed
– afdrijven van vocht (STALBENEN en oedeem)

Daarnaast geeft het een goede ondersteuning van de huid en vacht, bevordert het de spijsvertering, werkt het koortswerend en zoals hierboven al genoemd, werkt berk urine afdrijvend.

Dus als je paard eens snoept van de takken van een berk, raak dan niet direct in paniek en besef dat paarden vaak heel goed weten wat goed voor ze is.

Een ezelsbruggetje (wat niet altijd opgaat!) is dat giftige planten voor paarden vaak groen blijven in de winter. Denk aan taxus, buxus, laurier enz.

berkenblad

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.