Zelf kruiden voor paarden plukken

Zelf kruiden plukken

Er zijn verschillende geneeskrachtige kruiden die je veilig kunt plukken in de natuur en aan je paard kunt geven, maar het is belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg er altijd voor dat je zeker weet dat het kruid dat je verzamelt veilig is voor paarden en dat het niet is besmet met pesticiden of andere verontreinigingen (denk ook aan hondenplas als je in een gebied komt waar veel honden worden uitgelaten).

Kruiden drogen. Kruiden voor paarden kruiden plukkenVeelvoorkomende geneeskrachtige kruiden die je in de natuur kunt vinden, zelf kunt plukken en veilig aan je paard kunt geven zijn:

Paardenbloemen zie je veel in weilanden, deze kun je plukken en aan je paard geven.  Paardenbloemen ondersteunen de leverfunctie, helpen bij de spijsvertering en zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A en C.

Brandnetels bevatten veel mineralen zoals ijzer en magnesium, en vitamines zoals vitamine A en C. Ze kunnen de algehele gezondheid van paarden ondersteunen en worden vaak gegeven als aanvulling op het dieet.

Kamille heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan je een paard geven om de spijsvertering te ondersteunen en stress te verminderen. 

Veldzuring heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij spijsverteringsproblemen bij paarden.

Duizendblad heeft samentrekkende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gegeven aan paarden voor de ondersteuning van de spijsvertering en bij diarree.

Vlierbloesems hebben een slijmoplossende werking en kunnen worden gegeven aan paarden bij luchtwegaandoeningen zoals verkoudheid.

Let op: Hoewel deze kruiden over het algemeen veilig zijn voor paarden, is het altijd verstandig om ze geleidelijk en in kleine hoeveelheden te introduceren om eventuele allergische reacties te voorkomen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.