Kruiden voor paarden; melisse citroenmelisse

Melisse voor paarden

Soms lijken woorden zo op elkaar dat je in de war raakt, dat had ik zelf ook met melisse en melasse. Melisse is een plant en melasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten en wordt ook regelmatig in paardenvoer gebruikt, maar dus geen plant of kruid.

melisse voor paardenDe plant melisse werd vroeger gebruikt om of bijenkorven om bijen aan te trekken, de naam zou daarmee afkomstig zijn van het Griekse woord Meli dat honingbij betekent. De bloemen van de melisse zijn rijk aan honing. De bladeren werden veel gebruikt om thee van te zetten. De plant ruikt naar citroen en wordt daarom vaak citroenmelisse of citroenplant genoemd. Het is ook de citroenmelisse die wordt geadviseerd als plant om in je (slaap)kamer te zetten wanneer je last hebt van muggen in huis.

Melisse werkt rustgevend wat ideaal is bij rusteloze paarden of paarden met stress. Melisse is een fototranquillizer en wordt vaak gebruikt bij allerlei nerveuze klachten zoals maag- en darmklachten, krampen, hoofdpijn, slapeloosheid en overspannenheid.

Melisse helpt om lichaam en geest in balans te houden in tijden van stress en ondersteunt de spijsvertering. Melisse werkt al in kleine doses.

Je kan je paard een handje van het verse plantje geven, maar je kan het melisse plantje ook drogen zodat je gedroogde melisse door het voer aan je paard kan geven in tijden van stress en onrust.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.