...

Bomen voor paarden; vlierbloesem vlierboom

Vlierbloesem voor paarden

Mijn ouders hadden vroeger een vlierboom in de tuin en mijn moeder maakte de lekkerste vlierbessensappen die je maar kon bedenken. Deze gebruikte we onder anderen in de yoghurt of over ijs. Natuurlijk ging er ook af en toe iets mis, dat hadden we geen vlierbessensap maar vlierbessenwijn 😉

Vlierbloesem, oftewel de witte bloesem van de gewone vlierboom heeft diverse geneeskrachtige eigenschappen. Zo helpt vlierbloesem ontstekingen te verminderen en allergische reacties op de huid te verminderen.

Vlierbloesem kan helpen bij het verlichten van hoesten, verstopte luchtwegen en sinusproblemen. Het heeft slijmoplossende eigenschappen die kunnen helpen bij het losmaken en verwijderen van slijm uit de luchtwegen.

Vlierbloesem staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen, dankzij de aanwezigheid van antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en infecties bestrijden.

Daarnaast wordt vlierbloesem veel gebruikt om zijn kalmerende effecten op het zenuwstelsel, wat kan helpen bij het verminderen van angst, nervositeit en stress bij paarden.

Je kunt je paard dus met een gerust hart laten snoepen van de vlierbloesem en zo de gezondheid van je paard op een natuurlijke manier ondersteunen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.