...

Kruiden voor paarden; peterselie

Peterselie voor paarden

Peterselie is natuurlijk het meest bekend als smaakmaker in de keuken, maar je kan peterselie ook gebruiken om de gezondheid van je paard op een natuurlijke manier te ondersteunen om zo verschillende aandoeningen te verminderen.

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van peterselie is het vermogen om verzuring in het lichaam tegen te gaan en het hele lichaam te ontzuren. Door de gespecialiseerde minerale zouten die peterselie bevat, kan peterselie zich binden aan onproductieve zuren in het lichaam en deze helpen afvoeren. Dit ontzurende effect is niet alleen gunstig voor een gezonde pH-balans (zuurgraad) in het lichaam, maar kan ook helpen bij het voorkomen van chronische ziekten.

Peterselie helpt bacteriën, parasieten en schimmels te bestrijden. Door de anti-microbiële eigenschappen kan peterselie het lichaam beschermen tegen infecties en ziekten. Peterselie helpt daarnaast ook om schadelijke stoffen in het lichaam af te voeren.

Naast zijn geneeskrachtige eigenschappen bevat peterselie veel voedingsstoffen. Het zit boordevol B-vitamines zoals foliumzuur en vitamine A, C en K. Bovendien levert het een scala aan mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, mangaan en calcium, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan het dieet van paarden die behoefte hebben aan aanvullende voedingsstoffen.

Bij paarden wordt peterselie eigenlijk vooral ingezet bij problemen in de mond, van tandvleesaandoeningen tot tandbederf en een droge mond, De antimicrobiële eigenschappen van peterselie remmen de groei van schadelijke micro-organismen in de mond en helpen zo een gezonde mondhygiëne ondersteunen.

Peterselie kan op verschillende manieren worden gegeven, maar vers heeft de voorkeur. Als een paard goed op de peterselie kauwt, heeft dat direct een positief effect op de mond en het spijsverteringskanaal. Bovendien worden de voedingsstoffen uit verse peterselie beter door het lichaam opgenomen.

De krulpeterselie is het meest bekend, maar peterselie is er in verschillende vormen. Bij ons wordt de krulpeterselie het meest gebruikt maar in andere landen zoals bijvoorbeeld Italie kiezen ze vaker voor de platte peterselie (zie foto).

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.